onsdag 10 augusti 2016

den färdiga klänningen

Det kom lite segling emellan för egen del efter att barnens kusiner hade åkt hem så bilderna på den färdiga sjömansklänningen fick vänta lite.

Är lite sugen på en egen sjömansklänning om jag ska vara ärlig men höstgarderoben går före och jag  s k a  sy av tyger jag har hemma ett tag nu, får inte plats i lådorna längre så nyinköp får vänta.


Men här är den färdiga klänningen!

En halterneck modell i blå trikå från Ohlssons tyger i Sickla. De vita satängbanden är köpta på rulle på Stoff och Stil i Kungens kurva.


Vi provade först att göra en halterneck som knyts varje gång men Clara önskade en rosett som alltid var fin och att det skulle vara lätt att ta på sig utan att behöva knyta så även om satängbandet löper genom hela halsringningen är det kapat och fastsytt i vänsterkanten och den lösa änden fick en tryckknapp. 
Rosetten har jag näst till för hand så den alltid håller formen.


fram

En väldigt nöjd sömmerska iklädd klänningen, hon hade nog inget annat plagg på sig de resterande fyra dagarna efter att klänningen blivit klar.

bak

Vi la en resår i ryggen för att den inte skulle glida ner för mycket, det räckte inte med att ha kantat med samma tyg. Vi använde kanalen i kantbandet och en tunn rund resår.


Ränderna i nederkant lever ett eget liv, precis som vågorna på havet.

Vi använde inget mönster men utgick från en modell vi hittade i en mönsterkatalog på Ohlssons tyger, mins inte vilket fabrikat det var på katalogen men den var riktad till ungdomskläder. Kjolen är av tygets fulla bredd, bara rynkad med rynktråd i överkant och fållad med tvillingnål i nederkant.
Överdelen utgick vi från en byxdress Clara hade med sig men vi fick ta in och göra ganska många ändringar innan det blev helt bra.

Clara är som sagt väldigt nöjd och jag är lite avundsjuk på klänningen, precis som det ska vara.


Tyger: blå bomulls trikå från Ohlssons tyger, vitt band från Stoff och Stil
Tygåtgång: 1m på full bredd
Mönster: egen design
Datum: juli 2016


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar