fredag 8 april 2016

om livet vore enkelt

Om livet vore enkelt skulle alla underkläder passa perfekt och gå att köpa utan att ruinera mig bara för att jag inte passar i de vanliga storlekarna.
Men nu är det inte enkelt och efter att själv ha sytt ett par trosor och en bh på försök för länge sen så förstår jag varför de är svindyra, det är  j ä t t e  svårt att få det bra.

Det var väldigt länge sen jag försökte sy underkläder men jag blir mer och mer irriterad på det som går att köpa så jag borde anmäla mig till en kurs hos B-wear och ta nya tag!


Det här är bara gamla bilder

Problemet är att jag har väldigt smal rygg och därför får en väldigt liten omkrets trots att kuporna behöver vara minst sagt gigantiska. Det tog ett tag tills jag kom på det och eftersom kupa och omkrets hänger ihop när det kommer till bh-storlekar är jag helt körd när det kommer till standard storlekar.

Även om jag har hittat butiker som säljer i "min storlek" så trivs jag aldrig helt bra i dem, så jag är fast i att behöva sy även det här till mig själv...

Enda försöket som jag kan visa upp med lite värdighet är det här. Jag köpte ett kit på syfestivalen för nått år sen och gick hem direkt då och sydde. Passformen var skrattretande trots att vi hade mätt och diskuterat på plats med kunnig personal. 


Men jag gav mig inte, jag sprättade, tänkte lite på egenhand kring hur man kunde förstora mönstret och gjorde ett nytt försök. Det första försöket hade varit i rätt sorts material, stretch, spets och rätt kantband. 
Rätt material hade tagit slut under första försöket så till det andra försöket blev det lakansväv och rester. Exempelvis klippte jag bort hela baksidan från första försöket och sydde på det på det andra försöket.


Men den bästa justeringen på min egna variant var att jag gjorde den mycket bredare under bysten. Jag har längtat och letat efter just den designen på bh's sen första gången jag provade en korsett. Jag tänker nämligen att det borde vara som att bära tung ryggsäck, du behöver ett bra avbärarbälte som fördelar vikten.

Om bh'n är bredare under bysten borde man slippa att den skär in under kuporna för att den smala remsan blir för tung och axlarna borde också avlastas eftersom den borde bli stabilare i underkant och därmed inte behöva hänga lika mycket på axlarna. 
Precis som en vandringsryggsäck, den packar du inte tyngre utan att bredda och vaddera axelbanden och avbärarbältet


Mycket tankar och funderingar, men underkläder gör så mycket både för passformen på resten av kläderna du har på dig och för själen, iaf om du är som jag och älskar underkläder haha


Tyger: bh-kit från B-wear och lakansväv ur gömmorna hemma
Mönster: B-wear och egna justeringar
Datum: 2015



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar